Corona Herstelapp

Om mensen op afstand te begeleiden bij hun herstel na Corona, hebben Telerevalidatie.nl en Roessingh Research and Development (RRD) recent de Corona Herstelapp uitgebracht. Deze App is ontwikkeld voor de eerstelijns fysiotherapie en biedt ex-coronapatiënten de mogelijkheid om thuis oefeningen te volgen die hun fysiotherapeut hun aanbeveelt. Deze App is gratis te gebruiken voor alle eerstelijns fysiotherapiepraktijken in Nederland.

De App is onderdeel van een lopend onderzoek, waarbij gekeken wordt naar het gebruik van de App binnen de behandeling van mensen die herstellen van het Corona virus. Patiënten worden bij aanvang gevraagd of ze mee willen doen aan het onderzoek. Deelname is niet verplicht. De volledige App en inhoud is beschikbaar voor alle gebruikers, ongeacht hun deelname aan het onderzoek.

Voor patiënten

De App is beschikbaar alleen beschikbaar voor Apple en Android toestellen. Het is niet mogelijk de App op meerdere apparaten te installeren of te wisselen van apparaat. Daarom raden we u aan de App te installeren op het apparaat dat u het prettigst vindt om thuis te gebruiken bij het oefenen.

U hoeft als patiënt de App niet te installeren via de App store maar u kunt op uw telefoon of tablet op onderstaande button klikken om te beginnen.

Start met installeren

Let op! Bij de installatie heeft u een code nodig die u van uw eigen fysio gekregen heeft.

Voor fysio's

Als u uw patiënten toegang wilt geven tot de Corona Herstelapp dan kunt u zich door een korte e-mail te sturen naar Marijke Broekhuis, onderzoeker RRD (support@telerevalidatie.nl). U ontvangt dan een code waarmee uw patiënten de App kunnen openen. Daarnaast krijgt u ook een overzicht met welke oefeningen de App bevat.

Ook kunt u eerst een demo account opvragen zodat u de App zelf kunt bekijken. Ook hiervoor kunt u mailen naar support@telerevalidatie.nl.


Inhoudelijke partner
Tot stand gekomen met hulp van
Realisatie

Corona herstel onderzoek

Patiënten die binnen hun fysiotherapie behandeling gebruik gaan maken van de Corona Herstelapp worden gevraagd deel te nemen aan het Corona herstel onderzoek. Naast de automatische registratie van het gebruik van de App, worden patiënten enkele keren gevraagd een drietal korte vragenlijsten in te vullen, waarmee inzicht wordt verkregen in de herstelpatronen van deze nieuwe groep patiënten.

Om deel te kunnen nemen aan het Corona herstel onderzoek moeten patiënten voldoen aan de volgende criteria:

  • Verdenking of besmetting met het Corona (COVID-19) virus;
  • 18 jaar of ouder zijn;
  • Onder behandeling bij zijn bij een fysiotherapeut voor revalidatie na Corona (Covid-19);
  • In het bezit zijn van een smartphone/ tablet;
  • Voldoende kennis en begrip van de Nederlandse taal hebben om doel en methode van de studie te begrijpen, vragenlijsten in te vullen en de instructies binnen de App te volgen;
  • In staat zijn om toestemming tot deelname te geven.

Algemene informatie

Het Corona herstel onderzoek wordt uitgevoerd door Telerevalidatie.nl en RRD. De Commissie Mensgebonden Onderzoek regio Arnhem-Nijmegen heeft het onderzoek getoetst en verklaard dat het onderzoek uitgevoerd mag worden (niet WMO-verklaring afgegeven).

Heeft u nog vragen over dit onderzoek?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke Broekhuis, onderzoeker RRD (m.broekhuis@rrd.nl).