Revalidatie voor kinderen

Ook kinderen moeten soms revalideren. Via Telerevalidatie.nl kunnen kinderen en hun ouders een deel van hun behandeling ook op afstand doen. Communiceer via berichten of het schriftje of bekijk oefeningen en informatie. Via het portaal of de app krijgen ouders meer inzicht in het revalidatieproces en kunnen ze hier actiever een rol in spelen.

Aantrekkelijk uiterlijk

Het portaal voor kinderen ziet er anders uit dan het portaal voor volwassenen. De kleuren en de vormgeving zijn aangepast waardoor het beter aansluit bij de leefwereld van jongere kinderen.

Kinderen kunnen inloggen en zelf een thema kiezen dat ze het meest trekt. Zo kan het ene kind een ruimtevaart uiterlijk aan het portaal geven terwijl een ander kind misschien meer van bouwen of de natuur houdt.

Inzage voor ouders en verzorgers

Als ouder / verzorger krijgt u een eigen account waarmee u in kunt loggen. Hiermee kunt u zelf informatie ontvangen van de behandelaar zonder dat uw kind dit in kan zien. Ook is het mogelijk om de inhoud van het portaal van uw kind te bekijken. Alle betrokken ouders of verzorgers kunnen een eigen account krijgen en zien zo dezelfde informatie.

Kinderen vanaf 12 jaar moeten hier volgens de wet wel toestemming voor geven. Het kind kan dit via het portaal zelf aangeven.

Het kind in beeld

Via het schriftje kunt u als behandelaar eenvoudig foto's en video's delen. Zo komt het kind echt zelf in beeld. Ouders kunnen zo thuis zien wat het kind tijdens de behandeling gedaan en geleerd heeft.

Ook kunnen ouders meer informatie delen over hun kind en de thuissituatie. Hierdoor krijgt de behandelaar meer context en kan deze hier op inspelen.

Via het schriftje kunnen behandelaren ook van elkaar zien wat er gecommuniceerd is met de patiënt. Hierdoor weten alle betrokkenen de actuele situatie en kunnen hier rekening mee houden tijdens hun afspraken.

Beschikbare inhoud

Het portaal bevat meer dan 250 standaardoefeningen die specifiek gemaakt zijn voor kinderen. Deze oefeningen worden voorgedaan door een kind en niet door een volwassene en sluiten zo meer aan bij de leefwereld van het kind.

Bij het maken van deze oefeningen werken we intensief samen met onder andere Revalidatie Friesland. Deze standaard inhoud bestaat uit oefenen en informatiemodules die ingezet kunnen worden tijdens de behandeling.

Behandeling
  • Developmental Coordination Disorder (DCD)
  • Cerebrale Parese (CP)
  • Chronische pijn/SOLK
Algemeen
  • Algemene dagelijkse levensverrichtingen
  • Kracht
  • Mobiliteit
  • Leerstrategieën

Voorbeeldoefening

Skateboarden 4: bochten maken door op hakken te leunen

Benodigdheden

Skateboard, helm, pols-, elleboog- en kniebeschermers.

Vooraf

Zoek eerst een ondergrond zonder te veel hobbels / oneffenheden. Bijvoorbeeld een asfaltweg.

Uitvoering

Plaats je voorkeursvoet voor op het skateboard, ter hoogte van de voorste schroefjes.

Zet 2x af met je andere voet op de grond.Plaats na 2x afzetten deze voet achterop het skateboard ter hoogte van de achterste schroefjes. De tenen van je voorste voet wijzen naar voren. De tenen van de achterste voet wijzen een beetje opzij.

Leun meer naar één kant van je skateboard, door meer op je hakken te leunen.

Maak een gratis proefaccount aan en probeer het zelf

Stopt automatisch na 30 dagen

Achtergrond

Contact

Telerevalidatie.nl
Postbus 310
7500 AH Enschede