Beveiliging

Als zorgorganisatie zorgt u goed voor uw patiënten. Een goede beveiliging van hun data is hier onderdeel van. Telerevalidatie.nl heeft maatregelen getroffen om te zorgen dat de beveiliging goed op orde is.

Telerevalidatie.nl is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Doel van deze certificatie is bewijzen dat de informatiebeveiliging op orde is en het voor onze klanten eenvoudiger te maken om zelf ook gecertificeerd te worden.

Gebruik van SSL certificaten

Alle verbindingen met het portaal lopen via een SSL beveiligde verbinding. Dit zorgt er voor dat andere internetgebruikers niet mee kunnen kijken. Ook niet als u gebruik maakt van een onbeveiligd wifi-netwerk.

Versleuteling van gegevens

Persoonlijke gegevens van patiënten wordt versleuteld opgeslagen in de database en kunnen alleen via de applicatie getoond worden. Onze systeembeheerders hebben hier dus geen toegang toe.

Elk klant zijn eigen server

Elke Telerevalidatie.nl klant krijgt een eigen server die niet gedeeld wordt met anderen. Hierdoor is uw informatie niet toegankelijk door een andere organisatie en kan deze niet per ongeluk gelekt worden.

Rollen en rechten

Gebruikers kunnen in de applicatie alleen acties uitvoeren waar zij via een rollen- en rechten structuur toegang toe hebben gekregen van een applicatiebeheer. Hierdoor kunnen gebruikers alleen bij de informatie waar zij geautoriseerd voor zijn. Deze rollen kunt u zelf aanpassen en zo bepalen wie wat mag.

Twee factor authenticatie

Het portaal biedt twee factor Authenticatie aan voor zowel patiënten als behandelaren. Gebruikers ontvangen een aanvullende toegangscode per SMS of via TOTP zoals Google Authenticator of Microsoft authenticator. Pas na het invullen van deze toegangscode kan er gebruik gemaakt worden van het portaal.

Uitgebreide logging

Alle acties die plaats vinden binnen de applicatie en op de server worden gelogd. Als applicatiebeheerder kunt u deze logs inzien en op basis hiervan actie ondernemen. Daarnaast controleren we geautomatiseerd de logs op onregelmatigheden en waarschuwen we u als er iets afwijkt.

Niet meer data dan nodig

Het portaal slaat enkel informatie op die nodig is voor correct functioneren. Hierdoor wordt er niet meer informatie opgeslagen dan strikt noodzakelijk.

Verwerkersovereenkomst

We sluiten met elke klant een verwerkersovereenkomst waarin we vastleggen wat we precies doen. Hiervoor gebruiken we het template van de NVZ.

Maak een gratis proefaccount aan en probeer het zelf

Stopt automatisch na 30 dagen

Achtergrond

Contact

Telerevalidatie.nl
Postbus 310
7500 AH Enschede